top of page
< Back

Kassie Schuur

Een festival met optredens, kunst en cultuur in kassies en schuren aan de Woudselaan en de Lookwatering

Op zaterdag 27 augustus 2016 organiseerde CultuurStek samen met de bewoners van de Woudselaan / Lookwatering het festival ‘Van het Kassie naar de schuur’. ’Van het Kassie naar de Schuur’ is een verwijzing naar de schuurfeesten die vroeger veelvuldig werden georganiseerd in het gebied.

Woudselaan/Lookwatering is het gebied waar tot 2007 de tuinderijen stonden. Lange tijd ontleende het dorp haar identiteit aan de tuinbouw. De tuinderijen hebben plaats gemaakt voor woningbouw en bedrijven-ontwikkeling. Wat is gebleven zijn de schuren en de kasjes bij de tuinderswoningen. Deze kassen en schuren vormden het decor voor ‘Van t Kassie naar de schuur’. Bijna alle bewoners/eigenaren werkten samen met Cultuurstek om het festival vorm te geven. Op 21 locaties en op de buitenterreinen vond een grote verscheidenheid aan (muziek)optredens, voorstellingen workshops en activiteiten plaats voor jong en oud en voor oude en nieuwe bewoners uit Den Hoorn en wijde omstreken. We zetten daarbij zo veel mogelijk lokale/ regionale talenten in. Zo waren er optredens van o.a. Ignition, Kachel, Rapaille, De Maxima’s, Vivace, Wouter Mol, Peet Vermeulen, Midden-Delfland Orkest en Drumpack. De kinderen konden met medewerking van de Scouting o.a. Pony rijden, schapen drijven en knutselen. De jongeren hadden hun eigen loungeplak met DJ. Daar kan ook meegedaan worden aan een Graffitiworkshop.
Het werd een geweldige dag. Onder een stralende zon genoten ruim 2500 bezoekers van het festival. Het gebeuren werd afgesloten met een groot feest op de “ranch” van Marc Harteveld met live muziek van de Maxima’s + blazers.

Klik voor een fotoreportage van Leen Arkesteijn hier:
https://www.flickr.com/photos/133514701@N06/albums/72157669891810564
en van Angela van der Sande hier:
https://www.flickr.com/photos/133514701@N06/albums/72157672065900822
Kijk voor een verslag van de dag op:
http://jaar2016.middendelfland.net/denhoorn/vantkassienaardeschuur.htm

Project Gallery

bottom of page