top of page
< Back

De Oude Veiling

Evenement rondom de geschiedenis van de wijk de Oude Veiling

De oude veiling
Ontmoeting tussen oud en nieuw en oud en jong
Op zaterdag 20 juni 2015 organiseerde CultuurStek Den Hoorn, tijdens de Midden Delflanddag, een cultureel evenement waarbij de ontmoeting tussen oud en nieuw én oud en jong centraal stond.

In Den Hoorn, op de plek waar ooit de veiling gevestigd was, namen we u aan de hand van de canon van “De Delftsche Groenteveiling” mee door de geschiedenis om uiteindelijk uit te komen bij de hedendaagse manier van tuinbouw bedrijven. Oude tijden herleefden.
Van Opel Blitz tot oud tuinbouwgereedschap, van veilingklok tot éénruiter, van kistjes groente tot druiventeelt; dit alles ondersteund door historisch beeldmateriaal.

Veilingmeester Maarten Keijzer verkocht elk uur verse groente in unieke kistjes aan de veilingklok.

Voldaan Catering & Buitenfeesten verzorgde op het buitenterras de hele dag voor versterking van de inwendige mens. Van koffie, thee en fris(met fruittaart) tot de lunch en van borrel met hapjes tot de afsluitende barbecue.
Er was een fruittaartwedstrijd onder bewoners. Nadat ze gekeurd waren werden ze uitgeserveerd onder de bezoekers.

SoupShack met Ballen verzorgde tijdens dit evenement een kookdemonstratie, twee kinderworkshops ‘treintjes” en “beestjes” maken. De bezoekers konden naast zien en horen hoe het wecken en inmaken werkt, proeven van aardbeienjam, tomatenchutney en komkommer in het zuur.
Ook was er een kleurwedstrijd en het kunstatelier van Kunst en Cultuur hielp alle creatieve kinderen van Den Hoorn bij het maken van prachtige kunstwerken van restmateriaal.

En natuurlijk was er muziek! verzorgd door verzorgt een accordeonist een jeugdorkest de Maxima’sen de Buurtband the Various Family ..

Tot slot bedanken wij Schenkeveld Tomaten, Wayland Plants en Fonds 1818 voor het helpen slagen van “De Oude Veiling”.

Klik voor een fotoreportage hier:
https://www.flickr.com/photos/133514701@N06/albums/72157654566402750

Project Gallery

bottom of page