top of page

Winnaar van de SNERT-wedstrijd

Bijgewerkt op: 28 dec. 2023

Wie maakte de lekkerste SNERT van Den Hoorn? 

Op 15 december tijdens het kerstevent ‘Laat Den Hoorn Stralen’ hebben we met z'n allen geproefd en ze waren allemaal lekker!

De soep van Joze is door liefhebbers van Den Hoorn verkozen tot de LEKKERSTE! 

1.Vegetarische erwtensoep van Joze 

 Ingrediënten 

·     Bakvet (Becel) 

·     2 uien, gesnipperd 

·     1 eetlepel kerriepoeder 

·     2½ liter water 

·     500 g spliterwten 

·     ½ grote knolselderij, (of een hele kleine) in blokjes 

·     Een paar winterwortels, in blokjes 

·     250 g prei, in ringen 

·     2-3 eetlepels bladselderij, fijngehakt 

·     Chili flakes 

·     Gerookte paprika 

·     Zout 

Bereiden 

Week de spliterwten een paar uur. Hoeft niet persé maar zo zijn ze sneller gaar. 

Verhit het bakvet in een soeppan en fruit de ui met kerriepoeder 3-4 minuten. Voeg de geweekte spliterwten en zout toe en kook alles 45 minuten. 

Roer de knolselderij, wortel en prei door de soep en laat de soep nog 20-30 minuten zachtjes koken, of langer tot de groeten gaar zijn er de erwten helemaal kapot gekookt zijn. 

Roer de bladselderij, gerookte paprika en chili flakes erdoor en breng de erwtensoep op smaak met zout en peper. 

 

Gezondheid 

Spliterwten bevatten veel eiwit; 25 g per 100 g. De essentiële aminozuren zijn niet helemaal in balans. Voedingsdeskundigen raden daarom een combinatie van peulvruchten en granen aan.  

Combineer de vegetarische erwtensoep met een plakje roggebrood met wat lekkers, hummus bijvoorbeeld, voor een complete maaltijd. 


De tweede plaats is voor Stef, niet te versmaden zo lekker... 

2. De (niet vegetarische) erwtensoep van Stef

 Ingrediënten 

·     600 gram erwten

·     4 preien fijngesneden

·     1 knolselderij fijngesneden

·     1 ui 3 krabbetjes

·     400 gram hamlappen

·     3 rookworsten slager

·     2 bouillonblokjes. 

Breng het vlees aan de kook in ca 3 liter water met de bouillonblokjes en laat het twee uur zachtjes koken

Haal het vlees uit de pan. Voeg vervolgens de prei, ui, selderij, erwten in de pan zachtjes in het kookvocht en kook ongeveer 1,5 uur zachtjes door. Als alles gaar is dan met de staafmixer pureren. Ten slotte het vlees en de worst er weer bij en klaar ben je.

106 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page