Verslag van de eerste editie Van ‘t Kassie naar de Schuur

Op zaterdag 27 augustus vormde  de Woudselaan en Lookwatering in Den Hoorn het decor voor de eerste editie van het festival Van ‘t Kassie naar de Schuur. Een zonovergoten eerste editie die aanvoelden als een grote feestelijke reünie. Daar waar veel voormalige tuinderswoningen plaats hebben gemaakt voor projectbouw en bedrijventerrein, vormden de achtergebleven kassies en schuren de ideale plek voor een lokaal cultureel feest. Het erf waar vroeger de familie van Ben woonden, de laan waar Jose is opgegroeid, het slootje waar Ton met zijn eerste brommer in reed, de kas waar Annie vroeger woonde en de schuur waar Harry zijn eerste kus kreeg voelden voor velen als pure nostalgie. (foto-impressie Henk Groenendaal)

Stevige openingsrock bij Ignition bracht de temperatuur in de grote schuur bij Ben al snel naar een tropisch hoogtepunt. Het bleek de aftrap van een muzikale wereldreis in eigen dorp. Liefhebbers van alle windstreken werden op hun wenken bediend. Een prachtige folk vertaling door Kachel op het werf van Ome Leen, alwaar de hond van Ome Leen ook mee genoot. Lokale senioren die de schaduw van een grote boom verkozen boven de hitte van de kas. Waar het op de lanen ineens opvallend stil werd toen bleek dat iedereen bij de Maxima’s aan het swingen was. En deze razende reporter daardoor neerstreek bij de engelachtige stemmen van de dames van Caffeine. We werden omver geblazen door het jonge talent van drumpack, zagen een combinatie van rasta’s en dames op leeftijd bij het optreden van Mol Music. De prachtige koren en klassieke vertalingen door lokaal talent trokken eveneens veel publiek. Het luidruchtigste applaus klonk toch wel op de beats van de DJs bij het Hok van Stef. Een zeer geslaagde cocktail aan optredens voor jong en oud!
Wie dacht daarmee klaar te zijn, had het mooi mis. Want naast de ontdekkingsreis aan muzikale optredens, was er ook geweldig vertier voor de kids. Pony rijden, afkoelen bij de ijskar, eindeloos springen op de velen luchtkastelen, spierballen kweken op de stormbaan van Scouting Den Hoorn, aandachtig luisteren bij het schapendrijven, je talenten ontdekken tijdens het graffiti spuiten of even bijkomen tijdens een voorlees uurtje.
Om een welverdiende pauze in te lassen en de inwendige mens ook eens te verwennen waren de vele foodtrucks aan aanrader. Van een lekker vet patatje mayo, een griekse hap, of oer-hollandse pannenkoek. En daarna weer direct door. Want we hadden de twee dames, of waren het toch heren (?), met uitgedoste kleding niet willen missen tijdens het uitlaten van de hondjes. En lekker gieren bij Els en Annemiek.
[virtual_slide_box id=”3″]
En dan missen we vast nog een boel aan activiteiten! Want van ‘t Kassie naar de Schuur moeten samenvatten in één woord is bijna onmogelijk. Gelukkig spreken de foto’s boekdelen en hebben we samen mooie herinneringen gemaakt. Een diepe buiging voor alle medewerkers, sponsoren en uiteraard; ons publiek! En weet je wat nou het leukste is; volgend jaar gewoon weer!