Cultuurweekend Den Hoorn 9,10 en 11 oktober

DSC00082Met plezier kijken we terug op het cultuurweekend van 9,10 en 11 oktober. Dit weekend is het resultaat van onze eerste samenwerking met de Stichting Kunst & Cultuur.

Workshops

In de Hoornbloem konden jong en oud, beginner of gevorderde, meedoen aan uiteenlopende workshops. Zoals onder andere graffitti, illustratief tekenen, dans, theater, rap musical, DJ, singer-songwriter. Verschillende workshops resulteerde in een optreden. Grote belangstellening was er voor de workshop Gospelkoor. Tijdens een optreden op zondag brachten de deelnemers aan deze workshop de geoefende liederen ten gehore. Foto’s van de Workshops. 

Voorstellingen

Het erf en de Stal van Hoveniersbedrijf Andre Kleijweg op de hoek van de Woudseweg en de Harnaskade vormde het decor voor drie sublieme voorstellingen. Alle voorstellingen bestonden uit twee acts. Een muzikaal optreden voor de pauze, gevolgd door de opvoering van de polderopera ‘Tussen gras en glas’

Het Midden-Delfland orkest
Op vrijdag- en zaterdagavond verraste het Midden-Delfland orkest het publiek met een prachtig concert. Het orkest stond onder leiding van dirigent arrangeur Sanneke van der Ouwe. Zij bewerkte vijf (licht)klassieke composities voor dit bijzondere projectorkest, dat bestond uit 7 strijkers, 6 koperblazers, 5 fluitspelers, 5 rietblazer en 2 fagotten. De bewerking voor deze orkestsamenstelling is op zich al een ‘Huzarenstukje’. De uitvoering klonk als een klok. Naast de muzikanten en de dirigent komt zeker eer toe aan viooldocente Barbera Ney. Zij heeft in zeer korte tijd dit orkest van de grond gekregen. Het orkestproject krijgt een vervolg. Foto’s van het concert

Trip-down-memory-lane-show
Wegens overweldigende belangstelling voor de voorstellingen werd een extra zaterdagmiddagprogramma ingelast. Deze middagvoorstelling begon met Trip-down-memory-lane-show’. In een interactief programma haalde zangeres Esther van Es samen met het publiek herinneringen uit de jaren 80, die steeds de opstap vormden naar een mooie song uit die tijd. Met haar persoonlijke verhaal en warme stem creëerde zij een intieme huiskamersfeer. Hits van onder andere Michael Jackson, Madonna en George Michael kregen zo een bijzondere klank.

‘Land van Gras en Glas zo mooi, zo mooi’
Alle drie de voorstellingen sloten af met de onvolprezen polderopera ‘Tussen gras en Glas’. Een kolderieke maar soms ook zeker ontroerende voorstelling. Kolderiek vanwege de tegengestelde karakteristieken van de ‘Horenezen en de Schiplappers’, die op onnavolgbare wijze door steracteur Petto Koop werden uitvergroot. Ook de aanhoudende golf van muzikale grappen van de Maxima’s en de Knotwilgen zorgde voor veel hilariteit.
Ontroering in de eerste plaats door de adembenemende vertolking van het liefdeslied uit opera Carmen door jonge sopraan Vita Zuiderwijk. Maar met het lied ‘Land van gras en Glas, zo mooi, zo mooi’ raakte de Maxima’s het gemoed van de gewortelde Horenezen. Het lied is een ode aan de authentieke schoonheid die Den Hoorn bezat en nog steeds bezit. In de laatste zin van het Lied ‘Besef wat wij bezaten’ klinkt de dringende boodschap de herinnering aan en het besef van die schoonheid levend te houden. Foto’s van de polderopera.

De locatie
De voorstellingen vonden plaats op het erf en in de stal van André en Helen Kleijweg. Een mooier decor voor deze voorstelling is bijna niet denkbaar. Geografisch, omdat deze plek zo ongeveer de grens tussen het gras en glas markeert. Maar zeker ook als het gaat om sfeer en gastvrijheid. Dat kwam mede door de vrolijke gidsen die bij het hek de weg wezen, het erf dat werd verlicht met brandende vuurkorven en talloze windlichten en de prachtige bloemdecoraties op de tafels. Maar zeker ook de koffie en thee die Helen persoonlijk voor alle gasten inschonk gaven iedereen het gevoel welkom te zijn.
Helen en André enorm bedankt voor jullie gastvrijheid! Foto’s pauze en locatie

En in de Schakel stond:Cultuurweekend