Cultuur in de Schuur

Zaterdag  was Cultuurstek te gast bij André en Helen Kleijweg op hun gezellige locatie met inmiddels prachtig verbouwde foyer. Cultuur in de Schuur werd ‘s middags afgetrapt door het Blokfluitensemble Den Hoorn. Het publiek was onder de indruk van het knappe spel van dit gezelschap, dat blokfluiten in alle soorten en maten bespeelde en ook nog eens van instrument wisselde.

Daarna was het de beurt aan het Midden-Delfland orkest. Een klassiek projectorkest, dat op initiatief van Barbara Ney is samengesteld uit meer dan 20 lokale en regionale amateurmusici.

 

 

Dirigente Sanneke van der Ouw had gezorgd voor        afwisselend gearrangeerd repertoire van met een aantal medleys van de Sound of music, James Bond, Spartacus en Michael Jackson.

Tot slot volgde Het Dorp van Wim Sonneveld. Na de pauze was het meezingen geblazen met het Duo Boerin (Els Rodenburg) en Burgemeester (de echte). Zij verzorgden een zeer gevarieerde set, die werd afgesloten met het door Els geschreven Hoornse Klokken.

’s Avonds was het “volle bak”. Het avondprogramma startte met opnieuw het Midden-Delfland orkest.

Na de pauze, toen de kelen gesmeerd waren, verzorgden De Maxima’s een interactief meezing (en zelfs een  mee-beweeg) repertoire. Er werd gestart met een workshop inzingen. Daarna volgde een groot aantal klassiekers, die uit volle borst door het gehele publiek werden meegezongen. Uiteraard werd het geheel afgesloten met het Den Hoorn lied. Daarna was het nog lang gezellig bij de firma Kleijweg.