Nacht van de nacht

Avondwandeling in het buitengebied van Den Hoorn op zaterdag 27 oktober

Ook in Den Hoorn doen we dit jaar weer mee aan de Nacht van de Nacht. Op zaterdagavond 27 oktober organiseert de werkgroep Nachtwandeling drie bijzondere wandelingen waarbij we de grenzen van het Hoornse grondgebied opzoeken. Het worden spannende wandelingen. Want we vertrekken vanaf een nu nog een geheime locatie en zullen langs ongebaande paden gaan, die met een beetje geluk worden verlicht door een stralende sterrenhemel. De wandelingen hebben een afstand tussen de 5 en 7 km en worden geleid door ervaren gidsen. Onze gidsen weten alles van het gebied en zullen daarover onderweg vertellen. Het kan zomaar zijn dat we ook nachtdieren zien. Na de wandeling sluiten we de avond af met een hapje en een drankje. Voor € 5,00 per persoon doe je mee, kinderen tot 13 jaar betalen €2,50. De activiteit start om 19:45 uur en eindigt rond 23:00 uur.
Inschrijven vanaf 6 oktober: nachtwandelingdenhoorn@gmail.com

Wil je dit meemaken? Hou dan Facebook of onze site in de gaten. Vanaf begin oktober wordt de aanmelding geopend. Kinderen vanaf 8 jaar zijn welkom onder begeleiding van een volwassene. Bij inschrijving wordt je ingedeeld bij een van de drie wandelgroepen. Er geldt een maximum van 50 deelnemers. Dus wees er straks snel bij. Na inschrijving informeren we je over de exacte startplaats.

De wandeling vindt plaats in het kader van de Nacht van de Nacht, een initiatief van de Stichting Natuur en Milieu en de Nederlandse milieufederaties. In de nacht van 27 op 28 oktober doven een aantal gemeenten, bedrijven en huishoudens hun verlichting om daarmee aandacht te vragen voor lichtvervuiling. www.nachtvandenacht.nl