De oude veiling

Ontmoeting tussen oud en nieuw en oud en jong

Op zaterdag 20 juni 2015 organiseerde CultuurStek Den Hoorn, tijdens de Midden Delflanddag, een cultureel evenement waarbij de ontmoeting tussen oud en nieuw én oud en jong centraal stond.IMG_20150624_214216

Op de foto de organisatie

Geschiedenis

 

In Den Hoorn, op de plek waar ooit de veiling gevestigd was, nemen we u aan de hand van de canon van “De Delftsche Groenteveiling” mee door de geschiedenis om uiteindelijk uit te komen bij de hedendaagse manier van tuinbouw bedrijven. U wandelt door de tijd; oude tijden herleven.

Van Opel Blitz tot oud tuinbouwgereedschap, van veilingklok tot éénruiter, van kistjes groente tot druiventeelt; dit alles ondersteund door historisch beeldmateriaal.

Voldaan Catering & Buitenfeesten zorgt op het buitenterras de hele dag voor versterking van de inwendige mens. Van koffie, thee en fris(met fruittaart) tot de lunch en van borrel met hapjes tot de afsluitende barbecue.

‘De Oude Veiling’ opent met een fruittaartenwedstrijd. Buurtbewoners worden van harte uitgenodigd om hun favoriete zelfgebakken fruittaart aan te melden voor een fruittaartenwedstrijd. De drie lekkerste en mooist versierde taarten ontvangen een prijs.
De taarten kunnen tussen 10.30 uur en 12.00 uur ingeleverd worden bij de taartenkraam op het grasveld aan de Dwarshaven.
De taarten worden in punten gesneden en tegen een redelijke vergoeding geserveerd bij de koffie.
Aanmelden voor deze wedstrijd kan bij Quendoline Kunz: q.kunz@planet.nl of 015-2850064.

SoupShack met Ballen verzorgt tijdens dit evenement een kookdemonstratie, twee kinderworkshop ‘treintjes” en “beestjes” maken en promoot BoereGoed.
Tegenwoordig is wecken en inmaken weer helemaal hip. Omdat het leuk is om te doen, maar ook omdat het kostenbesparend en duurzaam is.

KOOKDEMONSTRATIE & PROMOTIE BOEREGOED (12.00 – 17.00)
Tijden kookdemonstratie
12.30-13.30 komkommer in het zuur
14.00-15.00 tomatenchutney
15.30-16.30 aardbeienjam
De bezoekers kunnen naast zien en horen hoe het wecken en inmaken werkt, proeven van aardbeienjam, tomatenchutney en komkommer in het zuur, door SoupShack met Ballen gemaakt met producten van BoereGoed. De jam, chutney en komkommer in het zuur zijn ook te koop.

Een ontmoeting tussen oud en jong kan nergens beter beginnen dan op de basisscholen in Den Hoorn. Klaslokalen veranderen in tomatenkassen en de oude veiling komt tot leven in de vorm van een kleurwedstrijd. Een deskundige kiest  de mooiste kleurplaat en de best gegroeide tomatenplant.
De kleurplaten en tomatenplanten kunnen worden ingeleverd op het grasveld aan de Dwarshaven tussen 12.00 u. en 16.00 u. waarna de prijsuitreiking volgt.
Kinderen kunnen zich de hele middag vermaken met verschillende creatieve activiteiten. Zo verzorgt SoupShack met Ballen kinderworkshops “treintjes” en “beestjes” maken. Het kunstatelier van Kunst en Cultuur helpt alle creatieve kinderen van Den Hoorn bij het maken van prachtige kunstwerken van restmateriaal.

In de middag kunt u uw slag slaan aan de veilingklok. Veilingmeester Maarten Keijzer brengt elk uur verse groente in unieke kistjes aan de man of vrouw. Het eerste veilingkistje zal om 12.00 u. worden verkocht door mevrouw de Goede, o.a. wethouder kern Den Hoorn van Midden Delfland. Hiermee verricht zij tevens de officiële opening.

En natuurlijk is  er muziek! Tussen het veilen door verzorgt een accordeonist het muzikale intermezzo. Het optreden van een jeugdorkest vindt plaats om 15.30 u. Tijdens de borrel spelen de Maxima’s hun unieke Hoornse repertoire en de Buurtband the Various Family luistert de barbecue op.

Tot slot bedanken wij Schenkeveld Tomaten, Wayland Plants en Fonds 1818 voor het helpen slagen van “De Oude Veiling”.

Datum:20 juni 2015
Tijd: 12.00 uur-20:00 uur
Plaats: grote grasveld aan de Dwarshaven in Den Hoorn