2-2-19 Over De Dijk

Een dijk van een festival

Gastvrije bewoners van de hele Dijkshoornse weg toveren hun huiskamers, schuren kassen, erven, balkons en tuinen om tot theaters. Performers en theatergezelschappen bereiden speciale ‘Dijk’-acts voor. Dichters brengen een ode aan de Dijk. Verhalenvertellers nemen je op sleeptouw langs de krochten van de Dijk. Muzikanten stemmen hun instrumenten voor de mooiste huiskamerconcerten. Koren smeren hun kelen voor klinkende optredens. Operazangers of muzikanten  laten je stil staan bij een Balkon…
Op de stoep van de Willibrordusstraat verrijst ‘Willies Huiskamer’ een intiem podium voor singer-songwriters, dichters, rappers, popmusici. Kinderen kunnen meedoen aan allerlei spannende activiteiten en zich verwonderen bij mooie theatervoorstellingen. Kortom een dijk vol met verborgen pareltjes. Ook Foodtrucks met lekkere hapjes en drankjes krijgen een mooie plek op dit unieke festival.

‘Dijkverhalen’ gezocht! Lees het verhaal van Piet Nowee
De Dijkshoornseweg is een eeuwenoude dijk en rijk aan prachtige verhalen. Van oude verhalen over het ontstaan van een dorp, tot aan recente verhalen over een ontmoeting met de stad. Kent u zo’n verhaal? Voor de draad ermee en deel je verhaal door ons te mailen op overdedijk@cultuurstek.nl.
Mail ook als je een andere bijdrage wilt leveren!