Succesformule 5e Montmartre Den Hoorn werkt!

Zaterdagmiddag 8 sept. 2018, terwijl het plein langzaam volstroomt en het zonnetje verwoede pogingen doet een rol te spelen horen we de eerste klanken van de accordeonmuziek al weerklinken.

© Foto: Johan Gerritse

Het beloofd een heerlijke middag te worden.
Organisator Ineke Tetteroo is in haar element! Zij is de motor achter dit evenement dat samen met Cultuurstek  en een team van vrijwilligers mag spreken van een geslaagde versie van dit jaarlijks terugkerend evenement.

© Foto: Johan Gerritse

 

Er volop getekend en geschilderd door zo’n 20 kunstenaars. Op allerlei manieren, door jong en oud. Door professionals en enthousiastelingen die het wel eens willen proberen. De resultaten zijn verbluffend. Met olieverf, waterverf,  met potlood en zelfs met een gekke machine genaamd de ‘Picassograaf’. Dat is soort hijskraan waar de verfkwast aanhangt en die met grote stuurstangen bediend wordt. Wat je dan allemaal krijgt lijkt zo hier en daar op een ‘levensechte’ Picasso!De kunstenaars leggen geduldig hun techniek uit en schilderen ondertussen lekker door.
De workshop onder de wervelende begeleiding van Kees Tetteroo zat binnen no time vol en er werden prachtige zonnebloemen op het doek vastgelegd!

Meezingen met meeslepende accordeonmuziek, de kraampjes met lekkers van de bakker, de slijter en de ijscoman het is een ware traktatie. Heel bijzonder zijn de miniconcerten van de Maxima’s, die het goed voor elkaar hadden in die kleine pipowagen.

© Foto: Johan GerritseDe contrabas paste er maar net in en bij 4 personen was de voorstelling al ‘uitverkocht’. De jongens van de Maxima’s krijgen het gewoon weer voor elkaar. Verbluffend vernieuwend met ouwe songs!

De swingende en aanstekelijke muziek van de Hoornse band Kachel is de grote trekker en binnen no time gaan de voetjes van de vloer. Onder professionele begeleiding van Marc en Jos werd er volop gedanst op de live muziek. Dat werkt aanstekelijk zeg!

Daar hebben de spelers van het Jeu de Boule niks van gemerkt want die stonden helemaal aan het andere eind van het plein. Er werd fanatiek gebouled, gejuicht en hier en daar wat minder mooie woorden gefluisterd als het kleine balletje werd weggetikt….. We feliciteren de winnaar van de grote wissel beker die is gewonnen door Piet van der Breggen,. Op de tweede plaats eindigde Peter de Gier.

© Foto: Johan Gerritse

 

Als we aan het eind van de middag nog een glaasje drinken met een kaasje van Wessels erbij kunnen we tevreden terugkijken op een succesvol evenement. Merci beaucoup Ineke, Kees, Pleuntje, Marie-Jose, Annemiek, Henk, Martien, Johan en alle anderen.

Merci et au révoir a l’année prochain
Thank you and see you next year,
Bedankt en tot volgend jaar!